Nemt og lækkert på ingen arbejdstid.

Langtidshævet boller

Forb. tid 12 t
Tilb. tid 12 min
Ret Bagning
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 1/4 pakke Tørgær
  • 3 dl Lunkent vand
  • 2 spsk. Creme fraiche kan udelades
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Groft salt
  • 3 spsk. Olie
  • 500 gram Hvedemel

Sådan gør du
 

  • Kom vand og gær op i en skål og lad den stå i 5-7 minutter inden der tilsættes creme fraiche, salt, sukker og olie, samt mel.
    Rør det hele sammen til en klistret dej og dæk skålen med film og et viskestykke og lad dejen stå natten over på køkkenbordet.
    Næste morgen, vendes dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen 3gange. 
    Del dejen i 6-8 stykker og kom dejen op på en bageplade, med bagepapir og lad den hæve imens ovnen varmer op til 230 grader varmluft.
    Bag bollerne i 10-15, lad de færdig bagte boller køle lidt af på en bagerist inden servering.

Noter

Keyword Boller