Marmelade af hindbær og jordbær

Der er ikke noget som en skøn marmelade, der er fremstillet af både hindbær og jordbær. Marmeladen her vækker følelsen af hygge og forkælelse. Du og dine børn kan nyde den oven på frisk brød med en skive mild ost eller på en portion yoghurt med müsli.

Opskriften her er enkel og tager kun 20 minutter at følge. Marmeladen har lang holdbarhed. Den skal opbevares i et opbevaringsglas, der kan lukkes helt til. Du kan jo vælge at gøre det til et lille kreativt projekt at dekorere opbevaringsglasset sammen med dine børn.

Marmelade af hindbær og jordbær

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Syltning, Sødt

Ingredienser

  • 500 gram Friske hindbær kan erstattes af optøede frysehindbær
  • 500 gram Friske jordbær kan erstattes af optøede frysejordbær
  • 400 gram Sukker
  • 2 tsk. Melatin Rød
  • Atamon Lidt

Sådan gør du

  • 1. Fjern blade fra jordbærrene og skyl jordbær og hindbær grundigt under rindende koldt vand.
    2. Skær bærrene i små skiver.
    3. Kog bærrene op i en gryde i fem til syv minutter, indtil de er møre. Bruger du optøede frysebær, kan du forlænge kogetiden en smule for at få brugt med den ekstra væske.
    4. Tilsæt sukker til gryden og lad ingredienserne koge i yderligere to minutter.
    5. Fjern smuds fra gryden ved at skumme den af.
    6. Tilsæt Melatin og kog det i to minutter.
    7. Skum igen gryden af.
    8. Skyl dine opbevaringsglas til marmeladen i flydende Atamon.
    9. Hæld marmeladen i glasset og luk det til med det samme.