Bag dine egne lækre, hjemmelavede pitabrød🥙

Perfekt til falafel eller en klassisk dansk pitabrød med tun eller skinkefyld.

Pitabrød

Nemme og lækre hjemmelavede pitabrød
Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 8 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 stk.

Ingredienser
  

  • 1 tsk. Tørgær
  • 2,25 dl Vand lunkent
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 2 spsk. Olie
  • 350 gram Tipo 00

Sådan gør du
 

  • Opløs tørgæren i det lunke vand.
    Tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i lidt ad gangen, så dejen ikke bliver over mættet.
    Lad dejen hæve i skålen under en badehætte (eller et klæde) i 30 min.
    Del dejen i 4 stykker og ælt hver dej kugle.
    Rul hver dej kugle ud med en kagerulle til den ønskede størrelse. (kan også arbejds flad med hænderne).
    Lad pitabrødene efterhæve i 30 min under et klæde.
    Forvarm ovnen til 210 grader varmluft og bag pitabrødene i ca. 8 min til de gyldne.
    Lad pitabrødene køle på en bagerist.
    Værsgo og spis.

Noter

Opløs tørgæren i det lunke vand.
Tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i lidt ad gangen, så dejen ikke bliver over mættet.
Lad dejen hæve i skålen under en badehætte (eller et klæde) i 30 min.
Del dejen i 4 stykker og ælt hver dej kugle.
Rul hver dej kugle ud med en kagerulle til den ønskede størrelse. (kan også arbejds flad med hænderne).
Lad pitabrødene efterhæve i 30 min under et klæde.
Forvarm ovnen til 210 grader varmluft og bag pitabrødene i ca. 8 min til de gyldne.
Lad pitabrødene køle på en bagerist.
Værsgo og spis.
Keyword Bagværk