Opskrift på fiskenuggets

Du kender nok chickennuggets. Vidste du, at de også kan laves i en fiskeversion? Når du laver dem selv, så bliver de selvfølgelig bedst. De er så lækre, at de nemt kan kandidere til top fem på familiens hitliste over yndlingsretter. Og så er de ovenikøbet super sunde. Prøv dem.

Fiskenuggets

Det er nuggets, som er lavet af frisk, hvid fisk. Fisken vendes i rasp, der er krydret med salt og peber og eventuel noget stærkere, hvis I foretrækker det.
Når fiskestykkerne er vendt i raspen, steges de helt sprøde og lækre i fritureolie.
Dette er en meget populær udgave af fiskenuggets.
En noget sundere variant kan være den, hvor du steger dine fiskenuggets i ovnen. Gør du det, så undgår du de ekstra kalorier, som der er i fritureolien. Får du hurtigt nok af frituresmagen, så vil du nok også foretrække denne variant.
Et glimrende forslag til tilbehør til de hjemmelavede fiskenuggets kunne for eksempel være ovnbagte pommes frites og en hjemmelavet sauce tartare.
Denne delikate ret får du her en detaljeret opskrift på. Den tager ovenikøbet ikke ret lang tid at tilberede.
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Ret: Hovedret, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Fisk
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 600 gram Torsk Eller en anden hvid fisk – for eksempel sej, kulmulefilet eller pangasiusfilet
  • 1 stk. Æg
  • Rasp
  • Hvedemel
  • Krydderier F.eks. salt, peber, evt. cayennepeber og paprika
  • Olie Til friturestegningen

Instructions

  • Fisken skylles og tørres i et stykke køkkenrulle, herefter skæres den i passende stykker til nuggets.
    Ægget piskes godt sammen i en dyb tallerken med en gaffel eller lignende.
    Gør klar til paneringen på to flade tallerkner. På den ene tallerken hældes mel, på den anden hældes rasp og krydderier.
    Dyp fiskestykkerne først i tallerkenen med mel og derefter den anden.
    Olien hældes i en gryde, og den varmes op til friturestegning. Mål efter, at olien er omkring 180 grader varm, når fisken frituresteges.
    De panerede stykker fisk friteres nu i gryden. De skal koge i den varme olie, til de er gyldenbrune og lækre sprøde. Læg ikke for mange fiskestykker i gryden ad gangen, så bliver de ikke friteret nok.
    Efter friteringen tages fiskenuggetsene op af gryden og lægges på et fad med fedtsugende papir i bunden. Så er de færdige.
    Som tilbehør til dine hjemmelavede fiskenuggets kan du, som foreslået, servere hjemmelavede pommes frites og sauce tartare.