Hjemmelavet pasta er og bliver et stor hit hos os. Det eneste problem ved at lave det selv er det ustadige danske vejr. Afhængig af luftfugtigheden, skal der lidt mere eller mindre mel i dejen, men det er noget man er nød til selv at føle sig frem til.

Vi bruger ikke en pastamaskine, så redskaberne er en kagerulle, håndkræfter og en kniv til udskæringerne.

Italierne kigger ret skævt til hvordan vi bruger pasta generelt her i Norden. Vi koger det for længe og serverer det som hovedstivelsen til ét måltid hvor typisk kødet er hovedfokus.

I Italien er pastaen altid i fokus i retten. Derfor tænk: ”Less is more” når du tænker tilbehør til pasta.

I denne ret serverer vi pastaen med parmesan, brunet smør og salvieblade og fordi vi kan – lidt revet trøffel ovenpå.

Pasta med trøffel

Pasta med trøffel, parmesan, brunet smør og salvie

Forb. tid 45 min
Tilb. tid 5 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pasta

  • 400 gram Typo 00
  • 4 stk. Æg

Sauce

  • 30 gram Smør
  • 12 stk. Salvieblade
  • 50 gram Parmesan
  • Trøffel

Sådan gør du
 

Pasta

  • Vi bruger Typo 00 mel og friske landæg til denne opskrift. Målene er lidt specielt, da vi typisk kører med en stor håndfuld mel pr. æg, samt et æg pr. person. Det er ca. 200 gram mel og 2 æg til 2 personer.
    Melen lægges i en stor skål eller ud på køkkenbordet med en fordybning i midten, hvor ægget slås ud. Dejen skal gerne have en konsistens som modelervoks, og den må ikke sprække i kanterne. Så tænkt hellere lidt for våd end lidt for tør, da der også skal bruges mel til udrulningen.
    Derefter røres der i dejen og den æltes godt så al melen er fordelt jævnt. Dejen skal derefter pakkes ind i film eller i en skål med film henover og hvilke i 30 minutter.
    Drys durummel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle. Sørg for at der altid er melet godt, så den ikke hænger fast i kagerullen.
    Når den er fin og flot, foldes den et par gange og udskæres i de passende størrelser med en kniv.
    Lad det tørre i 10 minutter og kog dem i spilkogende vand med rigeligt salt i 4 minutter.

Sauce

  • Pluk de friske salvieblade fra krydderurten og skold dem lynhurtigt i kogende vand, så du er sikker på at bakterierne er slået ihjel. Tør dem godt af og lad dem evt. tørre på et viskestykke i en halv time.
    Tænd en pande på middelhøj varme og smelt smørret og læg salviebladene på panden. Salviebladene bliver sprøde samtidig med at de giver smag til smørret.

Servering

  • Pastaen placeres i midten af tallerkenen og tilføres ca. halvanden spiseskefuld brunet smør med salviebladene. Derefter rives frisk parmesan henover og derefter drysses friskkværnet peber henover.
    Til sidst tages en trøffel og rives på retten.
    Retten er utrolig intens samtidig med at den er simpel. 

Noter

Keyword Pasta