
Pavlova
Lækker opskrift på en bagt marengsbund med flødeskum og jordbær
Ingredienser
- 4 stk. Æggehvider
- 200 gram Sukker
- 1 knsp. Salt
- 1/2 tsk. Æbleeddike
- 0,5 liter Piskefløde
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0,5 liter Vaniljeis
Sådan gør du
Marengsbund
- Pisk æggehviderne stive på en røremaskine. Tilsæt derefter sukker (lidt ad gangen) og pisk indtil den er glat. Det kan sagtens tage 5-10 minutter. Når halvdelen af sukkeret er tilsat, tilsættes æbleeddike.Tilsæt derefter saltet og giv det lige et minut mere.Fordel massen på en bagepapirsbeklædt bageplade og "bag"/tør massen i 45 minutter i almindelig ovn ved 150 grader. Den skal være sej indeni og sprød udenpå.Lad den køle af på en bagerist derefter. Det kan sagtens tage op til 2 timer.
Flødeskum
- Pisk piskefløden sammen med vaniljesukkeret. Flødeskummen må gerne være let pisket.
Bær
- I bund og grund kan du bruge nærmest hvilke som helst bær, men vi valgte at bruge jordbær til vores pavlova. Bærrene blev skyllet og skåret i kvarte.
Servering
Sæt din marengsbund på en tallerken eller tærtefad og skær vaniljeisen i tynde skiver henover.Smør derefter et lag flødeskum henover og pynt med jordbær.
Jeg giver dig her en nem og lækker opskrift på den dejlige dessert pavlova.