Pavlova

Pavlova

Lækker opskrift på en bagt marengsbund med flødeskum og jordbær
Forb. tid 3 t
Tilb. tid 20 min
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 stk. Æggehvider
  • 200 gram Sukker
  • 1 knsp. Salt
  • 1/2 tsk. Æbleeddike
  • 0,5 liter Piskefløde
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0,5 liter Vaniljeis

Sådan gør du
 

Marengsbund

  • Pisk æggehviderne stive på en røremaskine. Tilsæt derefter sukker (lidt ad gangen) og pisk indtil den er glat. Det kan sagtens tage 5-10 minutter. Når halvdelen af sukkeret er tilsat, tilsættes æbleeddike.
    Tilsæt derefter saltet og giv det lige et minut mere.
    Fordel massen på en bagepapirsbeklædt bageplade og "bag"/tør massen i 45 minutter i almindelig ovn ved 150 grader. Den skal være sej indeni og sprød udenpå.
    Lad den køle af på en bagerist derefter. Det kan sagtens tage op til 2 timer.

Flødeskum

  • Pisk piskefløden sammen med vaniljesukkeret. Flødeskummen må gerne være let pisket.

Bær

  • I bund og grund kan du bruge nærmest hvilke som helst bær, men vi valgte at bruge jordbær til vores pavlova. Bærrene blev skyllet og skåret i kvarte.

Servering

    Sæt din marengsbund på en tallerken eller tærtefad og skær vaniljeisen i tynde skiver henover.Smør derefter et lag flødeskum henover og pynt med jordbær.

      Keyword Sødt

      Jeg giver dig her en nem og lækker opskrift på den dejlige dessert pavlova.