Jeg elsker pommes fondant. Jeg har fået det mange gange og har nu fundet min favoritversion, som jeg deler her.

Pommes Fondant

Pommes Fondant

Jeg elsker pommes fondant. Jeg har fået det mange gange og har nu fundet min favoritversion, som jeg deler her.
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 4 stk. Bagekartofler gerne store
  • 1/2 tsk. Salt
  • 10 gram Smør

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i cirka lige store firkanter - jeg forsøger gerne at lave dem cirka 4 x 4 centimeter.
  • Kog dem i vand med salt og smør, indtil de er møre.
  • Det tager cirka 20 - 25 minutter. Vær lidt forsigtig med dem, da de ikke må gå i stykker - hele ideen er, at de er så flotte som overhovedet mulig.
  • Tag dem op af vandet og lad dem dampe af i 5 minutter.
  • Tør dem godt og grundigt af - gerne i et viskestykke eller køkkenrulle.
  • Frituresteg dem ved 190 grader i olie, indtil de er sprøde. Det tager 3 - 5 minutter.
  • Server straks.