Lækkert rugbrød fyldt med masser af kerner og lavet på surdej.

Rugbrød
Ingredienser
- 300 gram Surdej
- 9 dl Vand
- 1 spsk. Groft salt
- 200 gram Hvedemel
- 375 gram Rugkerner knækkede
- 375 gram Rugmel
- 1 dåse/flaske Hvidtøl
- 1 spsk. Honning
- 400 gram Rugkerner knækkede
- 200 gram Hørfrø
- 100 gram Solsikkekerner
- 100 gram Græskarkerner
Sådan gør du
Dag 1
- Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.Dæk det til med et viskestykke ved stuetempereatur til dagen efter.
Dag 2
- Tilføj hvidtøllen og lad det trænge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø, græskarkerner og solsikkefrø.Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til næste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir så de ikke brænder på) og stil det til hævning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tænder på 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.Brødet tages ud og lægges på en rist til afkølning.
Noter
Når det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stå natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.