Lækkert rugbrød fyldt med masser af kerner og lavet på surdej.

Rugbrød

Forb. tid 1 d 22 t 40 min
Tilb. tid 1 t 15 min
Ret Bagning, Brød, Frokost
Køkken Dansk
Antal 2 stk.

Ingredienser
  

  • 300 gram Surdej
  • 9 dl Vand
  • 1 spsk. Groft salt
  • 200 gram Hvedemel
  • 375 gram Rugkerner knækkede
  • 375 gram Rugmel
  • 1 dåse/flaske Hvidtøl
  • 1 spsk. Honning
  • 400 gram Rugkerner knækkede
  • 200 gram Hørfrø
  • 100 gram Solsikkekerner
  • 100 gram Græskarkerner

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.
    Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.
    Dæk det til med et viskestykke ved stuetempereatur til dagen efter.

Dag 2

  • Tilføj hvidtøllen og lad det trænge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø, græskarkerner og solsikkefrø.
    Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til næste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.
    Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir så de ikke brænder på) og stil det til hævning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.
    Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tænder på 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.
    Brødet tages ud og lægges på en rist til afkølning.

Noter

Når det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stå natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.
Keyword Bagværk