Det er skam muligt både at være hundeejer og forældre på samme tid. Det er der masser af mennesker der over hele landet og hele globen. Men der er dog visse ting man bør overveje grundigt, før man anskaffer sig en hund, når man har børn i huset. Jo mindre børnene er, jo vigtigere er det, at man foretager sig disse overvejelser.

Læs mere her for at se hvordan du kan være både hundeejer og forældre på samme tid.

 

Lad ikke barnet være alene med hunden

Jo yngre barnet er, jo vigtigere er dette punkt; lad aldrig barnet være alene med hunden.

Vi tænker sjældent over det, men vores hund er ikke helt ufarlig. De nedstammer trods alt fra rovdyr og disse urinstinkter ligger stadigvæk begravet dybt inde i hunden. De kan sagtens blive sluppet løst, hvis de bliver overrasket, bliver bange eller på anden måde har grund til at være aggressivt.

På samme tid ved børn endnu ikke hvordan det er de skal opføre sig omkring dyr. Det er noget de skal lære og efterhånden som barnet bliver ældre, kan du begynde at slappe mere af omkring denne regel. Men ikke før du er helt sikker på, at barnet har det rette kognitive niveau til at forstå vigtigheden af, hvordan man skal opføre sig omkring hunde!

Dette kan naturligvis variere alt efter størrelse og race på hunden. Men en lille hund kan være mindst lige så farlig som en stor hund kan være det overfor et mindre barn, som endnu ikke hvordan det skal opføre sig omkring hunde, så de ikke føler sig truet. Hold dig derfor altid til denne regel, uanset størrelsesforhold mellem barnet og hunden

 

Brug det rette hundeudstyr når barnet er i nærheden

Selv når man som forælder befinder sig i rummet sammen med hunden og barnet, kan det være en god ide at benytte det rette hundeudstyr til for eksempel at begrænse hundens mobilitet. Dette er især en god ide at overveje, hvis man har en meget stor hund som samtidig har en masse energi.