Hvem elsker ikke banankage? Det er den perfekte måde at få brugt dine overmodne bananer og en glimrende undskyldning for at spise chokolade. Du læste rigtigt. Den bedste banankage indeholder nemlig rigelige mængder chokolade. Opskriften er lige til at lave for alle, uanset dit niveau i køkkenet. Du har sikkert også de fleste ingredienser til den søde kage i skabet allerede. Banankagen er endda så nem, at du kan bage den sammen med børn.

Det er simpelt, hurtigt og ikke mindst billigt at bakse en super lækker banankage sammen. Hvis du vil gøre noget ekstra ud af din banankage, hvis du eksempelvis får gæster eller er kommet til at love at stå for desserten til et arrangement, kan du pynte den med et sprødt chokoladeovertræk.

Banankage

Forb. tid15 min
Tilb. tid50 min
Hviletid30 min
Ret: Dessert
Køkken: Indisk
Keyword: Bagværk, Chokolade
Antal: 10 personer

Ingredienser

Banankage

  • 4 stk. Æg
  • 2,5 dl Sukker Hvidt eller rørsukker
  • 2,5 dl Hvedemel
  • 5 stk. Bananer Gerne meget modne
  • 1,5 dl Smør
  • 1,5 dl Mørk chokolade F.eks. 70 % knapper
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1/2 tsk. Fint salt

Chokoladeovertræk

  • 2 dl Chokolade Gerne mørk
  • 30 gram Smør

Sådan gør du

Banankagen

  • 1)     Tænd ovnen på 180 grader.

    2)    Smelt smørret i en gryde.

    3)   Tag gryden af blusset og lad smørret køle af.

    4)    Bland æg og sukker i en skål. Massen skal piskes til en luftig og lysegul æggesnaps.

    5)    Si mel, salt og bagepulver ned i blandingen med æg og sukker. Bland massen og tilsæt den afkølede smør.

    6)    Skræl og mos de modne bananer. Tilsæt herefter bananmosen og chokoladen til
    banankagens masse. Du kan enten bruge chokoladeknapper eller vælge at hakke din
    egen chokolade. Så bestemmer du selv hvilken type af chokolade, du vil bruge,
    samt hvor store stykker der skal i.

    7)    Smør din bageform med smør og læg bagepapir i bunden og langs kanterne.

    8)   Hæld massen i og giv den cirka 50 minutter i ovnen.

    9)   Stil banankagen i køleskabet.

Overtrækket

  • Godt nok er der chokolade i banankagen, men det skal da ikke stoppe dig fra at lave det lækreste chokoladeovertræk! Den er nem at lave, mens din banankage køler af.

    1)    Smelt smør og chokolade i mikroovnen i 30 sekunder ad gangen.

    2)     Rør mellem intervallerne, til du har en ensartet chokolademasse.

    3)     Tag banankagen ud og overtræk den med chokoladen.

    4)     Stil banankagen på køl til chokoladeovertrækket er stivnet.

    5)    Nyd verdens bedste og nemmeste chokoladekage.