—————–sponsoreret indhold—————–

Mange tror, at gaver, tid på Ipad og materialistiske ting er den bedste gave til deres børn. Men dette er langt fra sandheden, den bedste gave du kan give til dit barn, er troen på sig selv, og et godt selvværd. Det er med til, at sikre dit barns bevidsthed om, at han/hun er god nok, lige meget hvordan han/hun klarer sig i skole, børnehave, eller andet.

Det skal du vide

Det er vigtigt, at du husker, at dit barn godt kan ting selv. Det er klart, at det er hurtigere, når du gør tingene for dit barn. Men det lærer barnet jo ikke noget af, og det får ikke de succesoplevelser som man har brug for. Det er derfor vigtigt, at man nogen gang sætter tid af til, at øve ting. Det kan være, at binde snørebånd. Det kan være, at det er når der skal pakkes skoletaske. Hvis barnet skulle komme til, at spilde, eller ødelægge tasken, er det jo godt, at der er Tilbud på skoletasker hos Helm.nu. Det der er vigtigt er, at man lader barnet prøve selv.

Derudover er det vigtigt, at man lærer sit barn, at ingen er perfekte. Det er ok, at man ikke kan tingene første gang, eller har det lidt svært i skolen. Sørg derfor for, at hjælpe dit barn, med de ting som kan være svære for ham/hende.

Det skal du gøre

En af de ting som børn er vilde med er, at bruge tid med deres forældre. Det behøves ikke nødvendigvis være, at i skal lave noget vildt. For barnet vil faktisk få mere selvtillid, hvis i er sammen uden, noget specifikt formål. Det kan lige så meget være, at i går eller cykler en tur, hvor i bare hygge og snakker, som det kan være en tur i Zoo. Derfor er det en god ide, at du går ud og investere i børnecykler hos PedalAtleten, eller andre ting der kan hjælpe jer til, at have hyggelig kvalitetstid sammen.

Når du så er sammen med dit barn, er det vigtigt, at du er en god rollemodel. Børn kopierer nemlig, hvad de ser fra deres forældre. Dette er både de gode, og de dårlige ting som man gør. Derfor er det vigtigt, at man forsøger, at være det bedst mulige forbillede for dit barn.

Alle mennesker har brug for kærlighed, og berøring fra andre mennesker. Dette gælder også børn, som bedst får det, fra deres forældre. Vær kærlig overfor dit barn, vis at du god kan lide ham/hende. Det vil gøre, at barnet føler sig mere elsket.

En rigtig vigtigt ting for, at dit barns selvværd bliver bedre er, at han/hun har nogen gode venner. Det vil gøre, at barnet føler sig betydningsfuld og vigtig. Her kan man som forælder hjælpe til, at støtte op om venskabet. Det kan gøres ved, at snakke om vennen derhjemme, og hjælpe til, at arrangere legeaftaler.

Det skal du ikke gøre

Hvis du gerne vil have, at dit barns selvværd øges, skal du stoppe med, at skælde ud. Det er ikke godt for børn, at blive skældt ud. Når man skælder sit barn ud, får han/hun følelsen af, at du synes det er dumt. Dette er ikke en rar følelse, og vil have en negativ effekt på selvværdet. Det er bedre, at man vælger, at fortælle barnet om sin personlige grænser. Sig ’jeg vil ikke have..’ i stedet for at skælde ud, og får barnet til, at føle sig dumt.

Husk derudover også, at det er dig som voksen, der har ansvaret for dit barn. Både opdragelse, opførsel, følelser er dit ansvar.