Der findes et utal af muligheder, når det kommer til børnenes nattesøvn. Mange kender den klassiske tremmeseng i træ eller vuggen på hjul eller bøjler, til når barnet er helt nyt. Er du ude efter et alternativ, der er knapt så klassisk og traditionsbundet, så kan du sagtens finde gode eksempler på dette.

Det starter med vuggen

Traditionelt set en babyseng, der står på gulvet, og som kan rokkes eller vugges. Den moderne vuggen kan netop det – og mere til. Flere og flere producenter laver vugger, der hænger i loftet, hvilket giver mulighed for en mere naturlig vuggende rytme. Typisk kommer de hængende vugger med forskellige installeringsmuligheder, så du kan flytte vuggen efter behov. Den hængende vugge imiterer moderens vuggende bevægelser, som barnet er blevet vant til under graviditeten. Tilfører du samtidig en sengehimmel, giver du vuggen et ekstra element af afskærmning, der kan øge barnets følelse af tryghed ved det omsluttende, bløde stof.

Tremmeseng til små og større børn

Der findes et hav af måder, hvorpå du gradvist kan flytte dit barn fra vuggen og over i en tremmeseng. Ofte kommer det helt af sig selv, fordi barnet ganske enkelt gror ud af vuggen. Nogle små børn har svært ved at vænne sig til at have mere plads omkring sig. Omvendt er der også mange, der springer vuggen over og går direkte efter tremmesengen. Når man gør det, gælder det om at få tremmesengen til at føles tryg, det kan man bl.a. gøre ved at sætte en sengerand op eller putte barnet i en såkaldt ”dyne-pose”. Her kan sengehimlen også være en metode til at omslutte den store tremmeseng. Som barnet vokser sig større, kan du tage flere at de tryghedsskabende ting væk, og inden længe er dit barn klar til en juniorseng.