Lækker og simpel opskrift på de dejlige klejner, kogt i palmin.

Klejner

Små og lækre (børnevenlige)
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 4 min
Ret Sødt
Køkken Dansk
Antal 50 stk.

Ingredienser
  

  • 250 gram Hvedemel
  • 65 gram Sukker
  • 65 gram Smør
  • 1 Æg
  • 3/4 dl Fløde
  • 1/2 tsk. Hjortetaksalt
  • 1 kg Palmin til at stege dem i

Sådan gør du
 

  • Sigt mel og hjortetaksalt.
    Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det godt sammen til en glat dej. Lad dejen hvile i 30 min på køl.
    Rul dejen ud til en tykkelse på 5-7 mm
    Skær klejnerne ud til ca. 5*2 cm
    Kog klejnerne i palmin til de er gyldne. 

Noter

Sådan skære du klejner ud:
Skær din dej ud i harlekinfirkanter og skær et snit på langs på en cm. 
Tag den ene ende af firkanten og drej den igennem hullet i midten, så former en klejne.
Vi bruger en klejnespore til dette. Du kan finde flere forskellige her
Keyword Jul