Teres Major er en amerikansk udskæring, der er lidt en ukendt størrelse i Danmark. Da kødet sidder omkring skulderen er det en af de muskler kvæget bruger meget lidt, så kødet er utrolig mørt. Vi bruger sous vide tilberedningsmetoden for at sikre at denne tynde og fine udskæring får den rette mørhed og farve hele vejen igennem.

Kødet minder om mørbrad og prisen ligger på ca. 40-50 % af hvad mørbraden koster.

Serveret med sprødstegte kartofler og syltede rødløg

Sous Vide Teres Major

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 2 t 5 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 personer

Equipment

  • Sous vide

Ingredienser
  

Teres Major

  • 2 stk. Teres Major afpudset
  • Salt og peber
  • 5 gram Smør
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral

Sprødstegte kartofler

  • 3 stk. Bagekartofler
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Teres Major Sous Vide

  • Krydr kødet med en smule salt og peber.
    Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer.
    Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af.
    Varm en pande op på høj varme og når den er varm tilsættes olien og kødet.
    Tilsæt herefter smørret og giv kødet 15-20 sekunder på hver side.
    Kødet er klar til servering.

Sprødstegte kartofler

  • Skræl kartofler og skær dem i firkanter af ca. 4 x 2 x 2 cm. 
    Kog dem i 3 minutter i vand tilsat en smule eddike.
    Tør dem godt af og lad dem "dampe af" 5-10 minutter før de vendes i en blanding af olie, salt og peber.
    Giv dem cirka 30 minutter ved 200 grader varmluft.
    De er nu klar til servering.

Noter

Server retten med syltede rødløg.
Keyword Oksekød