Serveret med kartofler og porrer.

I denne ret bruges fedtet fra flæsket til at give de øvrige ingredienser smag – smart, nemt og hurtigt!

Retten er ikke slankemad, men så længe menuen ikke står på stegt flæsk hver anden dag, går det nok. Dog skal det siges, at smagene her er så koncentrerede, at man helt af sig selv ikke spiser de store mængder.

Server retten, som den er, eller server den med en frisk salat eller sprød råkost som tilbehør.

Jeg kan bestemt også anbefale min mands udgave af stegt flæsk i ovn her.

Stegt flæsk i ovn

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 gram Flæsk gerne skåret af røget bacon
  • Salt og peber
  • 1 kg. Kartofler
  • 4 stk. Porrer
  • Olie
  • Ketchup
  • Syltede rødbeder

Sådan gør du
 

Flæsk

  • Det røgede flæsk er skåret ud af denne opskrift på tørsaltet ribbensteg.
    Skær kødet ud til flæsk i skiver på cirka 1 centimeter stykket.
    Læg det på et skærebræt og bank det let ud med håndroden.
    Krydr flæsket let med salt og peber og læg det på en rist i ovnen over en bradepande.
    Tænd ovnen på 200 grader og steg flæsket i cirka 15 minutter.
    Vend flæsket om og steg det på den modsatte side, til skiverne er gyldne og sprøde.

Kartofler

  • Kartoflerne er skåret tyndt ud med et mandolinjern.
    Herefter udvandes de i 30 minutter i en skål med vand og tørres godt i et viskestykke.
    Krydr kartoflerne med salt og peber og læg dem i et ildfast fad.
    Sæt fadet under flæsket i ovnen.

Porrer

  • Porrernes yderste lag skæres fra og de vendes i olie.
    Skær dem i mindre stykker og
    Læg porrerne ned i det ildfaste fad med kartoflerne og giv alt cirka 20 minutter, eller til det er gyldent og mørt.

Servering

  • Server retten med syltede rødbeder og ketchup

Noter

Keyword Gris, Mormormad