Tarteletter med høns i asparges er den ultimative mormorret! Det er en kendt og elsket klassiker, som mange elsker, men sjældent selv laver – og det er en skam!

Det tager lidt tid at koge kyllingen, men ud over det, er retten forbløffende nem at gå til.

Har du en rigtig suppegryde, kan du koge to kyllinger på samme tid, lave en dobbelt portion af aspargesfyldet og fryse det ned.

Retten kan nemlig sagtens tåle en tur i fryseren, og du har lækker, hjemmelavet mad til en travl hverdag!

Tarteletter med høns i asparges

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 2 t 10 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Kogning af kylling

  • 1 hel Kylling
  • 2 stk. Løg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 1/4 stk. Knoldselleri
  • 5 stk. Peberkorn
  • Salt og peber

Sauce

  • 50 gram Smør
  • 1 dl Hvedemel
  • 2 dåser Aspargessnitter
  • 2,5 dl Piskefløde
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • 1 bundt Persille
  • 12 stk. Tarteletskaller

Sådan gør du
 

Kogning af kylling

  • Skyl kyllingen grundigt og kom den i en stor gryde - gerne en suppegryde, hvis du har. Hæld vand på, til det dækker.
    Kog gryden op, og skum det grågrumsede skum af overfladen - nemmest med en hulske. 
    Skræl suppeurterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i gryden sammen med peberkorn, og kog kyllingen i cirka 1 time og 15 minutter. Lad den meget gerne afkøle i suppen, inden du tager den op. 
    Tag kyllingen op, si kogevandet og gem det. Pil kødet af benene og skær det i mindre stykker. Sæt kødet og den siede suppe til side.

Sauce

  • Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Pisk melet ind i smørret med et piskeris, så du ender med en klump af mel og smør.
    Tilsæt lidt efter lidt den siede suppe. Du skal måske ikke bruge al suppen, da saucen ikke må blive for tynd. Pisk godt, indtil du har en glat, tyk sauce uden klumper. Tilsæt piskefløden, til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
    Tilsæt aspargessnitter og det kogte kyllingekød. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere af kogevandet. Alternativt kan du tilsætte lidt af aspargesvandet, det har den fordel, at smagen af asparges forstærkes. 
    Varm tarteletterne i ovnen efter pakkens anvisning. Hæld fyldet i tarteletterne, og pynt med hakket persille på toppen. 
    Serveres straks!
Keyword Kylling, Mormormad