Rigtig mange af os er nødsaget til at arbejde hjemmefra de næste par uger. Og som om vi ikke allerede havde rigeligt med spørgsmål til denne usædvanlige situation, så skal vi pludselig tage stilling til noget helt andet: For hvordan kombinerer vi lige hjemmearbejde med familieliv?

Først og fremmest skal der ikke herske nogen tvivl om, hvad dine arbejdsopgaver indeholder. Få afklaret med din chef hvad der er muligt for dig at lave hjemmefra, og hvad der ikke er muligt. På denne måde får du ikke dårlig samvittighed, og du kan bedre slappe af, når det er familietid.

Hvad angår familietid, er det særligt vigtigt at definere nogle klare grænser for hvor og hvornår arbejdslivet ender, og hvor og hvornår familielivet begynder. Det gælder både tidsrammer og de fysiske rammer. Beslut dig eksempelvis for at sidde foran computeren fra et bestemt klokkeslæt hver morgen. Det er vigtigt, at du har opstillet en arbejdsstation, så du ikke ender i sofaen med både børn og den bærbare i skødet. Har du et hjemmekontor, så brug det – og luk døren. Mangler du assistance til at få det hele til at køre, så kan du f.eks. bruge et online it support firma.

Sæt en ugekalender op i køkkenet, hvor hele familien kan se, hvornår du arbejder, og hvornår du ikke arbejder. Brug gerne søde og sjove klistermærker, så arbejdstid og familietid er visualiseret på en hyggelig og rar måde for jer alle.

Husk dig selv på, at når det er familietid, så er det familietid. Her skal du ikke tjekke mails, besvare opkald fra chef og kolleger eller kigge på computeren. Her handler det igen om forventningsafstemning.

Læs flere tips og tricks her.