De fleste småbørnsforældre kender nok til den tilstand, hvor sveden løber ned af panden, tankerne snurrer rundt og overskuddet er helt i bund. Ens barn græder, skriger og skaber sig, og der er ikke rigtig noget, man kan gøre for at stoppe det.

For sådan er det med små børn. En gang imellem har de sammensmeltninger, som ikke skyldes mistrivsel, men en lille ting, de er utilfredse med eller kede af eller bare grundløs frustration. Det faktum, at de ikke kan kommunikere, hvad der er galt, gør det kun værre. Du kan læse mere på, hvad gråd kan være et symptom på, her.

Herunder kommer vi med lidt tips til at sikre en mere rolig og behagelig køretur for alle.

 

Undgå grådanfald på dårlige tidspunkter

Det er ikke nødvendigvis usundt for barnet at være trist, frustreret eller vredt. Det er naturlige, menneskelige følelser, og gråd og skrig er en måde, hvorpå barnet kan få afløb for disse følelser på.

Men det kan være enormt slemt for forældrene – særligt hvis de befinder sig i situationer, hvor det ikke lige er til at trøste barnet, ændre situationen eller i sidste ende kunne komme lidt væk og tag en pause. For eksempel, når man er ude at køre langt med barnet.

 

Gode råd til at holde barnet roligt under køreturen

At sidde stille i et barnesæde i en bil i mange timer er ikke sjovt, særligt ikke hvis man er et spædbarn, som ikke helt forstår, hvorfor man er nødt til det. Det kan derfor let udløse utilfredshed og grådanfald.

Som forælder er den allerbedste taktik at distrahere. Heldigvis er det nemt at gøre med små børn, hvis opmærksomhed let bliver fanget af ting, der larmer, glimter eller er sjove at røre ved. Og det er ganske sundt at lade dem underholde sig selv på denne måde.

 

Hav tasken pakket med praktiske ting

Legetøjet kan få en rigtig mange kilometer med ro og harmoni, men bliver barnet sulten eller er der en ble, der skal skiftes, så kan stemningen vende på ganske kort tid. Som forælder, der kører langt med ens barn, er det vigtigt at være forberedt på dette.

Derfor er det altid en god idé at medbringe en praktisk taske, hvor man har alt, hvad man skal bruge, for at løse de største praktiske problemer. Mad, bleer, varmt tøj og en sut er højt på listen. Ved man som forælder at der er andre ting, ens barn har brug for, kan man med fordel også pakke disse.