Torsk sous vide sikrer dig en glasklar og lækker fisk hver gang.

Torsk smager fantastik, men det kan hurtigt blive tørt og kedeligt. Ved at bruge gastrosaltning/rimning og sous vide får du et fremragende resultat hver gang.

torsksousvide

Torsk med ris, hvid sovs og ærtepure

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 250 gram Torsk
  • 2 spsk Olivenolie
  • 10 gram Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 2 dl Mælk
  • 2 dl Hønsefond
  • 0,5 dl Fløde
  • 0,5 dl Hvidvin
  • 1/3 stk Citron
  • 200 gram Ærter
  • 0,5 stk Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 0,5 dl Hønsefond
  • 1 spsk Creme Fraiche 38%
  • 1 skive Rugbrød

Sådan gør du
 

Torsk sous vide

  • Gastrosalt/-spræng fisken i 5 minutter ved at oversalte den på begge sider og lad den ligge og trække i 5 minutter mens du tænder for din sous vide/vandbad på 48 grader. 
    Tør det godt af og vakuumpak det med lidt friskkværnet peber og lidt olivenolie (vi har brugt trøffelolie).
    Giv det 20 minutter ved 48 grader og kødet er klar til servering herefter. Saften fra vakuumposen bruger vi til den hvide sovs.

Hvid sovs

  • Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 10 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt mælken, hønsefond, fløde, hvidvin og saften fra en 1/3 citron. 
    Tilsæt saften fra fiskens vakuumpose.
    Smag til sukker, salt og peber. 

Ærtepure

  • Hak løget og et hvidløg fint og klar løget på en pande i lidt smør i et par minutter.
    Tilsæt hvidløget og steg videre i et minut. Hæld hønsefond og ærter på og kog i cirka 5 minutter. Tilsæt creme fraiche og blend massen i enten en blender/stavblender ved høj hastighed i 1-2 minutter til den er glat.
    Smag den til med salt og citronsaft og hold den lun indtil serveringen. Hvis du er til det, så kan der tilføjes lidt gastrik eller eddike for at gøre den lidt mere syrlig.

Ristet rugbrød

  • Retten mangler noget sprødt og generelt går rugbrød og torsk godt i spænd. Skær derfor en tynd skive rugbrød og rist det hårdt på brødristeren og server det i tynde skiver.
    Ved servering af retten kan der med fordel rives sprængte æggeblommer ud over maden.

Noter

torsk torsk torsk
Keyword Fisk