Når der skal holdes børnefødselsdag, så står den naturligvis på fødselsdagsboller. De bløde, lyse boller er lækre med smør og syltetøj, og de kan laves helt simple. De er godt supplement til fødselsdagsbordet, så børnene bliver lidt mætte, inden de sætter tænderne i en lækker lagkage.

Du kan nøjes med at lave fødselsdagsbollerne ifølge opskriften og servere dem som de er. Men der er mange muligheder for at lave lidt ekstra sjov med de nemme boller.

Vi har for eksempel prøvet at lave disse Teenage Mutant Ninja Turtles derhjemme, mit barn er vilde med de grønne skildpadder. Og det er faktisk nemmere end man skulle tro.

Der skal bare tilføjes lidt grøn pastafarve til dejen, så bollerne bliver grønne. Og så har vi brugt øjne og silkebånd til at lave deres bånd bag øjnene. Resultatet blev min søn utrolig begejstret for, så at bruge de ekstra minutter på en sjov oppyntning af bollerne er det værd.

Vil du også lave fødselsdagsboller med Teenage Mutant Ninja Turtles tema, så kommer opskriften her.

Fødselsdagsboller

Turtles fødselsdagsboller

Forb. tid 1 t 40 min
Tilb. tid 10 min
Ret Brunch, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

 • 0,4 liter Mælk
 • 1 pakke Gær 50 gram
 • 30 gram Hvid sukker
 • 0,5 tsk. Salt
 • 1 dl Smagsneutral olie
 • 0,8 kg Mel
 • 0,5 tsk. Grøn pastafarve

Sådan gør du
 

 • Start med at smuldre gæren i lun mælk og tilsæt sukker, salt og olie.
  Rør dejen på en røremaskine og hæld en smule mel i sammen med pastafarven. Du kan også vælge at ælte dejen i hånden, hvis du ikke har en røremaskine.
  Tilsæt herefter melet indtil dejen slipper, men stadig er lidt fugtig. Det er vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i, for så bliver bollerne hurtigt tørre.
  Lad dejen hæve i 20 minutter. Eller mere, hvis du har tiden til det.
  Form dejen i 16 boller og lad dem efterhæve i en time.
  Herefter bages bollerne ved 225 grader i almindelig ovn i cirka 10-12 minutter.
  Når bollerne er kølede af, kan du binde silkebånd rundt om dem og påsætte øjnene med glasur. Øjnene kan købes, men man kan også sagtens lave dem selv.
  Det gør du ved at lave en hvid glasur og en mørk glasur. Put to hvide klatter glasur på båndet og herefter to små sorte prikker glasur inden i - så får skildpadderne øjne!

Noter

Mere end bare fødselsdagsboller

Hvis dit barn ikke er forelsket i Teenage Mutant Ninja Turtles, kan du også sagtens lave andre versioner af fødselsdagsbollen.
Tilføj for eksempel lyserød pastafarve for at lave Gurli Gris eller lav Bamse fra Bamse og Kylling med gul frugtfarve og brun glasur til mulen. Mulighederne er mange, så det gælder bare om at være kreativ! 
Keyword Bagværk, Boller