Vores udgave af den lækre, græske specialitet, der altid er et sikkert hit og tilbehør til grillmad eller i en buffet. Bemærk at vi ønsker at den skal laves en dag i forvejen, så den kan trække og blive god.

Tzatziki

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 5 min
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 1 liter Græsk yoghurt 10 %
  • 3 stk. Agurker
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 3 spsk. Groft salt

Sådan gør du
 

  • Start med at halvere agurkerne på langs og fjern midten (det våde) - brug gerne en lille ske.
    Riv dem groft på et rivejern og hæld dem over i en si.
    Drys salt udover agurkerne og lade dem dryppe af. Dup dem tørre med et viskestykke inden du fortsætter.
    Hæld de revne agurker i en skål og rør yoghurten ud i.
    Tilsæt herefter de finhakkede hvidløg, olivenolien, citronsaften og lidt mere salt. Rør det godt sammen og sæt det i køleskabet natten over.
    Husk at smage det til inden serveringen med salt og evt. citronsaft.
Keyword Salat