Savner du en nem måde at snige lidt kål ned i dine børn, uden at de opdager det? Mange børn tager afstand fra kål, men blomkålsfrikadellerne her vil de med stor sandsynlighed være vilde med. Frikadellerne er baseret på hjemmelavet plantefars. I stedet for kødfars bruges blomkål, der er revet fint.

Frikadellerne er lette at lave og passer til mange forskellige retter. Nyd dem for eksempel i pitabrød, eller giv dine børn dem med i madpakken.

Vegetariske blomkålsfrikadeller

Forb. tid1 t 15 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid1 t 27 min
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 Blomkål Fra et stort blomkål
  • 8 gram Salt
  • 1 stk. Skalotteløg Kan erstattes af almindelig
  • 40 gram Parmesan
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 skive Gammel franskbrød lyst franskbrød (eller rasp)
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 stk. Æg 2 hvis de er små
  • 3/4 dl Fløde
  • Olie Smagsneutral til stegning

Sådan gør du

  • 1. Skyl det halve blomkål grundigt og del det i mindre dele.
    2. Hak det sammen med salt i en køkkenmaskine med hakkefunktion til det bliver fint og grynet i konsistensen.
    3. Lad blomkålen trække i 30 minutter.
    4. Vrid eller klem hårdt så meget væske som muligt ud af blomkålen.
    5. Lad blomkålen dryppe godt af i en si.
    6. Snit løgene fint og steg dem under omrøring i olie i to minutters tid ved en middel varmegrad.
    7. Blend løgene sammen med de øvrige ingredienser på nær fløde til en fin og farslignende masse.
    8. Tilsæt nu også blomkålen til blandingen.
    9. Hæld fløde i blandingen under omrøring til den får en havregrødslignende konsistens.
    10. Stil plantefarsen på køl i 30 minutter.
    11. Skru efter den halve time op for en pande ved høj varme.
    12. Form plantefarsen til små frikadeller med en ske og steg dem i olie i omkring fem til syv minutter på begge sider. Nu er de klar til servering.