——sponseret indhold——

Tillykke med graviditeten! Når først glæden og jublen har lagt sig, kan man som gravid godt miste pusten en smule. Hvad skal man gøre hvornår, hvorfor og hvordan.
Men i denne guide nedenfor, viser vi dig, hvordan du kan klæde sig helt på til at blive en kommende forældre, der bliver så klar, som man nu kan blive.

 

Scanninger

Alle gravide får tilbud om to scanninger i løbet af deres graviditet for at se, om fostret udvikler sig, som det skal.

Den første scanning finder sted i 11.-13. Graviditetsuge, hvor man undersøger om der er liv og om der er mere end ét forster, hvor langt man er i graviditeten og hvornår fødsel kan forventes.
Den anden scanning finder sted i 18.-21. Graviditetsuge. Her undersøger man fostrets organer, moderkagens placering og om fostret vokser som det skal.

Men det er også muligt at tidligere eller ekstra scanninger på en privatklinik, og dette kan der være mange årsager til.
Mageløs graviditetsscanning i Odense fortæller, at man måske er førstegangsfødende, har man måske brug for ekstra tryghed og vished om, at alt er, som det skal være, allerede tidligt i graviditeten, måske er man bare nysgerrig og kan ikke vente med at se det visuelle tegn på liv og følge den lilles udvikling i livmoderen på tæt hold.
Eller det kan være, at man bare slet ikke kan vente med at finde ud af, om man skal have en lille pige eller en lille dreng.
For mange forældre er det både rørende og livsbekræftende at se det lille foster og dets hjerte der blinker på skærmen ved scanningen.

På en privat klinik, såsom Mageløs, kan du få syv forskellige scanninger. En tidlig scanning samt tidlig misdannelsesscanning. En kønscanning, tryghedsscanning og misdannelsesscanning. Samt scanninger i både 3D og i 4D.

 

Læs litteratur på området

Det er en god idé, at gøre sig lidt klog på forældrerollen, som den langsomt nærmer sig. Der findes utallige bøger om “børneopdragelse” og det at blive forælder.
En bog, som vi kan anbefale herfra er en ældre bog skrevet af Jean Liedloff kaldet Konntinum begrebet. Kontinuum er nødvendigt og ligger i den glidende overgang fra fostertilstand til barn, som “i favn”-erfaringer giver. Fysisk levende nærvær – på arm, på ryg og i favn – bygger egen selvfølelse og identitet op. Det hele menneske vokser uud af nære livssammenhænge, hvori man er ønsket og ikke til besvær.
Hvis man ikke er til bøger, findes der også magasiner, blogs eller selv youtube kanaler om graviditet og opfostring af børn.

 

Graviditetskalender

Det kan være både nyttigt og hyggeligt, at have en graviditetskalender. Enten i form af en app på sin telefon, der eksempelvis kan fortælle dig, når babyen er på størrelse med et æble eller hvilke typiske symptomer man skal være opmærksom på.
Kalenderen kan også have et format af en notesbog eller dagbog. Her kan man skrive sin vægt og mål op, men også hvordan man har det og hvordan det hele føles.