Udskriv

Teboller

Det tager omkring 2 timer og 40 minutter at lave bollerne. Dette er inklusiv hævetid (hvis du vel at mærke ikke vælger at koldhæve dem).
Forb. tid2 t 30 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid2 t 42 min
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Boller
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 3 dl Vand
  • 35 gram Gær
  • 65 gram Sukker
  • 10 gram Salt
  • 1 stk. Æg
  • 625 gram Hvedemel
  • 50 gram Smør
  • 1 stk. Æg Til penslingen

Sådan gør du

  • Først skal vand og gær i en skål, hvorefter gæren skal udrøres i vandet, til den er opløst. Dernæst tilsættes sukker, æg, salt og dernæst rør i skålen. Tilsæt nu melet langsomt og rør undervejs til dejen er glat og jævn. Skær nu smørret i små tern, så det er nemmere at arbejde med. Ælt smørret ind i dejen. Gerne med hænderne, så du kan mase smørret godt ind i dejen.
    Dæk skålen til og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Hvis du vælger at koldhæve dejen, stiller du i stedet den tildækkede skål i køleskabet for eksempel natten over.
    Form dejen til 10 flotte boller. Læg bagepapir på en bageplade og placer bollerne herpå. Husk at holde god afstand mellem bollerne, da de nu skal efterhæve i 2-3 timer.
    Rør et æg sammen og pensl bollerne med det sammenrørte æg. Tænd ovnen på 200 grader og bag bollerne i 10-12 minutter.