Udskriv

Pitabrød

Forb. tid1 t 15 min
Tilb. tid7 min
Ret: Hovedret, Madpakke
Køkken: Dansk
Keyword: Bagværk
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 3 gram Gær
  • 8 dl Vand Lunkent
  • 3 gram Salt Groft
  • 1 dl Olivenolie
  • 1200 gram Tipo 00 Tipo 00 kan evt. erstattes med almindeligt hvedemel eller groft mel, hvis de skal være grovere i krummen – her skal man dog huske på at det grovere mel suger mere væske, så pas på dejen ikke bliver for tør
  • Olivenolie Til at smøre dejen

Sådan gør du

  • Start med at smuldre gæret i en stor skål.
    Tilsæt derefter det lunkne vand og salt og rør det sammen til gæren er opløst helt.
    Tilsæt halvdelen af melet til dejen og rør indtil dejen er glat.
    Resten af melet skal tilsættes lidt efter lidt, så dejen bliver smidig.
    Til sidst skal olien tilsættes, hvorefter dejen skal æltes godt – gerne i et par minutter.
    Læg dejen tilbage i skålen, og smør den med olivenolie inden den skal hæve i ca. 60 minutter under et fugtigt viskestykke.
    Når dejen har hævet i en time, hælder du dejen ud på et meldrysset bord og former den til omkring 10-16 kugler, afhængig af hvor store pitabrød du vil have.
    Efterhæv kuglerne under det fugtige viskestykke i 1-4 timer, hævetiden kommer an på hvor varmt det er, så det kan være en god idé at kigge til dejkuglerne ind i mellem.
    Når bollerne har efterhævet, skal de rulles ud til pitabrød. Dette gøres nemmest med en kagerulle med en smule mel på. De skal ca. have en diameter på 10-12 cm.
    Varm ovnen op til 275 grader varmluft.
    Når ovnen er varm nok skal pitabrødene bages på et bagestål i 5-7 minutter.
    Pitabrødene skal være let gyldne og gerne være hævet op i midten.
    Pas på de ikke får for meget, for de er svære at putte fyld i, hvis de bliver for hårde.
    Lad dem afkøle på en bagerist inden servering.