Go Back

Tærte med porre & bacon

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 40 min
Ret Frokost, Hovedret, Madpakke
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pakke Tærtedej Eller butterdej (købt færdiglavet)
  • 1 stk. Porre
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 pakke Bacon I skiver eller tern
  • 4 stk. Æg
  • 1 dl Fløde
  • 0,5 tsk. Paprika
  • Salt
  • Peber
  • 100 gram Revet ost
  • Smagsneutral olie Til stegningen.
  • 100 gram Kylling Kan undlades

Sådan gør du
 

  • Hvis du har købt butterdej, så udrul den og form den, så den passer til dit tærtefad. Har du købt en færdig tærtedej, så pak den ud og placer den i fadet.
    Rens porren grundigt og hak den i tynde skiver. Snit hvidløget fint og hak løget. Imens steger du baconen på en pande, indtil det får en gylden farve og begynder at blive sprødt.
    Nu tilsætter du i panden sammen med baconen de snittede porer og de hakkede løg. Lad dem stege i baconfedtet og tilsæt olie, hvis dette ikke er nok. Lad det stege et par minutter og tilsæt så kyllingen, hvis du har det.
    Nu skal hele herligheden over i din tærteform. Hæld sammenblandingen direkte fra panden over i tærtebunden. Herefter skal du i gang med æggestanden.
    I en lille skål pisker du fløde, æg samt salt og peber sammen. Når det er godt blandet, hælder du det over tærten og slutter af med at drysse revet ost ud over hele herligheden.
    Tærten skal bage i cirka 25 minutter i en varmluftovn indstillet til mellem 180 og 200 grader.
    Et godt tip er at servere tærten sammen med en lækker, grøn salat. Det giver en friskhed til retten og strækker den længere. 
Keyword Tærte