Udskriv

Chokolademousse - luftig og lækker

Desserten er nem at lave dagen før og den kan sagtens opbevares i køleskabet til aftenen efter. Ingredienserne er simple og lette at få fat i fra ethvert velassorteret supermarked. Opskriften er til fire portioner, og du skal cirka sætte 30 minutter af til at tilberede moussen.
Påregn mindst 2 timer i køleskabet inden servering.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
2 t
Samlet tid15 min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Chokolade, Sødt
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 125 gram Mørk chokolade Mellem 50-60 %
  • 1/2 dl Stærk kaffe Kold. Eller espresso.
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 2 dl Piskefløde
  • 1/4 tsk. Vaniljesukker
  • 2 stk. Æggehvider
  • 1/2 tsk. Sukker

Sådan gør du

  • 1. Smelt din chokolade over et vandbad og lad chokoladen køle en smule.
    2. Pisk dine æggeblommer og den kolde kaffe sammen med den smeltede chokolade og lad endnu engang massen køle af.
    3. Pisk din fløde og vaniljesukker sammen, så du får et luftigt skum. Vend skummet sammen med den nedkølede chokolademasse.
    4. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Du kan altid teste med skålen over hovedet for at være sikker på at hviderne er stive nok. Vend nu massen forsigtigt sammen med chokolade- og flødeblandingen.
    5. Fordel nu forsigtigt moussen i portionsglas, brug eventuelt en sprøjtepose, så moussen ikke kommer på glassets kanter, men i stedet bliver pænt fordelt.
    6. Sæt din tildækkede mousse i køleskabet i et par timer, indtil moussen har sat sig.
    7. Du kan eventuelt servere din chokolademousse med lækre friske hindbær, vaniljeis eller som den er.
    Velbekomme!