Go Back

Grøn pesto

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 2 min
Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 1 dl

Ingredienser
  

  • 1 bundt Basilikumblade
  • 1 håndfuld Bredbladet persille
  • 13 gram Parmesan
  • 25 gram Pinjekerner
  • 1/2 dl Olivenolie
  • 1 fed Hvidløg

Sådan gør du
 

  • Denne ret har meget få ingredienser, så her kan det godt svare sig at bruge en god parmesan og olivenolie.
    Vi starter med at blanchere hvidløget kort, for at tage lidt af den skarpe smag, så hvidløgets smag ikke overdøver hele retten.
    Retten er ellers simpel at lave: Blend alle ingredienserne sammen samtidig og pestoen er klar.
    Hvis du ikke bruger det hele på en gang, så sørg for at skolde et syltetøjsglas (eller et andet lille glas) og placer det deri med en smule olivenolie på toppen.

Noter

Denne grønne pesto passer fremragende til en italiensk pizza, f.eks. disse to opskrifter: