Go Back

Veganske nuggets

Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk. Hørfrø
  • 5 spsk. Vand
  • 5 stk. Kartofler mellem størrelse
  • 200 gram Spidskål
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 dl Mel boghvedemel hvis glutenfri
  • 1 tsk. Paprika
  • Salt og peber
  • 2 dl Rasp
  • 500 ml Fritureolie til stegningen

Sådan gør du
 

  • I en lille skål blandes hørfrø med vand. Rør rundt og lad det tykne i 5-6 min (dette er erstatning for 1 æg). 
    Skyl kartoflerne og spidskålen. Riv begge dele groft på et rivejern og læg de grofthakkede stykker i en skål. 
    I skålen tilsættes presset hvidløg, mel, paprika, salt og peber. Tilsæt hørfrø-blandingen og rør det hele godt sammen til en grøntsags-fars (farsen vil være lidt våd pga. væsken fra kartoflerne). 
    Form farsen med hænderne til aflange nuggets (eller hvilken størrelse du ønsker). Rul dem derefter i en skål med rasp (se vedhæftedebillede).
    Hæld fritureolie i en gryde og varm godt op. Dybsteg alle nuggets i den varme olie i et par minutter til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe godt af på et stykke køkkenrulle eller viskestykke. Spis dem mens de er sprøde.

Noter

Keyword Vegansk